Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Και εγένετω το φως και μαζεύτηκαν οι καβαλάρηδες της κάθαρσης για να βρουν άκρη προκειμένου να σώσουν την Ελληνική οικονομία. Γιατί τα τζιμάνια τα δικά μας δεν μπορούν και θα μας υποδείξουν οι Ευρωπαίοι πως θα συμμαζέψουμε τα αμάζευτα. Γιατί πιστεύω πως πάλι οι έχοντες θα την βγάλουν καθαρή και η μη έχοντες- δηλαδή εγώ εσύ και οι περισσότεροι Έλληνες - θα πάρουν ένα κουβά βαζελίνη να αλειφτούν από την κορφή μέχρι τα νύχια; Αλλά μια ζωή αυτό έχουμε μάθει να κάνουμε, να αλειφόμαστε και να περιμένουμε. Και μόλις πάμε λίγο να αντισταθούμε (καμιά απεργία οργανωμένη στο πόδι, καμιά αντίδραση για τα μάτια) αρχίζει να λειτουργεί το κλασσικό Ελληνικό ένστικτο – να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα- και ο καθένας τον εαυτούλη του για να σωθούμε όλοι. Πως μωρέ να σωθούμε όταν σου αυξάνουν τα αγαθά πρώτης ανάγκης οι λήσταρχοι των Super Markets και αντί να κάνεις εμπάργκο έστω μια μέρα πάς από την προηγούμενη και γεμίζεις καρότσια; Γιατί έτσι είμαστε και πρέπει να το παραδεχτούμε. Κοιτάμε την πάρτυ μας και πως θα περάσει ο καθένας μας καλά και ο άλλος δεν πάει να πνιγεί. Αντί να κοιτάξουμε την καμπούρα μας, μας ενοχλεί η καμπούρα του άλλου μια ζωή. Όταν αυτό σταματήσει (δεν νομίζω να ευτυχίσω να το δω) τότε θα στρώσουμε σαν χώρα. Και όχι μόνο όταν κάνουμε Ολυμπιακούς αγώνες να φοράμε το καλοσυνάτο πρόσωπο και αφήνουμε τον τουρίστα να περάσει την διάβαση φρενάροντας καμαρωτά για να μην μας περάσει για απολίτιστους και γαϊδούρια.
Αύξηση ΦΠΑ, αύξηση φόρων, πάγωμα μισθών, πάγωμα συντάξεων..Καλά ρε, μας έχετε ξεπαγιάσει δώστε καμιά κουβέρτα γιατί οι γριές δεν θα αντέξουν τόσο βαρύ χειμώνα. Και όταν η γριά δεν θα έχει να φάει ξέρεις τι τρώει; Φασολάδα! Γνωστές οι παρενέργειες, βαρύγδουπα τα αποτελέσματα. Το θέμα είναι πως όχι μόνο οι γέροι και οι γριές αλλά όλοι εμείς οι καλοζωισμένοι οι καλοφαγάδες οι μπουζουκόβιοι, ροκάδες, σκυλάδες, σκινάδες μαλλιάδες και κλαμπάδες θα αρχίσουμε να τρώμε φασόλια ρεβίθια και ότι φτηνό όσπριο θα έχει απομείνει.
Και μετά μας κακοφαίνεται όταν μας λένε απατεώνες και εμφανίζουν το άγαλμα της Αφροδίτης με κολοδάχτυλο. Τι περιμέναμε και εμείς; Να τρώμε μια ζωή τα λεφτά των Ευρωπαίων να τους πιάνουμε τα οπίσθια κάθε καλοκαίρι και να μας λένε και ευχαριστώ; Βέβαια το κολοδάχτυλο δεν πάει προς εμάς από τους εταίρους αλλά από εμάς προς τους εταίρους. Μας πήρανε χαμπάρι (και άργησαν) και τώρα πιας το αυγό και κούρεψτο. Και θα γίνουν διαμαρτυρίες και διαβήματα και χίλια δυο και ήδη ακούω δηλώσεις για το πόσα λεφτά μας χρωστάνε οι Γερμανοί για τις καταστροφές που κάνανε στο Πόλεμο. Ναι ρε μας χρωστάνε δε λέω. Και πολλά! Που είναι όμως τα λεφτά; Γιατί δεν τα παίρνουμε πίσω και με τόκο παρά μόνο δηλώσεις ξέρουμε να κάνουμε;
Αλλά και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας που έλεγε και ο Αρτέμης Μάτσας και μάλιστα πολύ καλοί. Και μη μου πει κανένας Γερμανός πως ο Χριστοφοράκος μόνος του λάδωνε όσους λάδωσε; Δικιά του ήταν η Siemens και έδινε όπου γούσταρε λεφτά με το τσουβάλι; Δεν νομίζω αγαπητό focus..Πολλές καμπούρες και ράμματα μαζεύονται τελικά και για σας. Σας μάθαμε και σας τις Greek business. Όχι που θα μας γλιτώνατε!
Δεν είμαι απαισιόδοξος στην ζωή μου αλλά δεν μας βλέπω να την γλιτώνουμε αυτήν την φορά. Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Τα κορόιδα ξυπνήσανε και μάλιστα ξυπνήσανε με σκοπό να μας στήσουν στα τέσσερα τα οχτώ και τα δεκαέξι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί έψαχναν και εκείνοι την ευκαιρία να μας βάλουν στο χέρι- πάντοτε μας είχαν, αλλά τώρα τους βγάλαμε κάθε αμφιβολία.

Καλά πάρε καμιά κουβέρτα Γιωργάκη γιατί κάνει κρύο και παγωνιά εκεί που θα φτάσουμε. Στον πάτο του πάτου. Ούτε στην Παταγονία με τον Αιβάζη δεν συγκρίνεται εκεί που θα πάμε. Και επειδή είσαι και δεινός κολυμβητής βούτηξες στα βαθιά και θέλει καλό κολύμπι. Βάλε και κανένα μπρατσάκι πάρε βατραχοπέδιλα παραμάσχαλα γιατί δεν μας βλέπω καθόλου καλά!!
Αλλά ας θυμηθούμε τι έλεγες προεκλογικά
Και όμως εσύ είχες δίκιο, εμείς σα ζώα που είμαστε δεν ακούσαμε προσεκτικά τι έλεγες «Λεφτά υπάρχουν ΑΝ τα διεκδικήσεις. Το ΑΝ δεν προσέξαμε γιατί τέτοιοι χάπατοι που είμαστε καλά να πάθουμε. Και τώρα ψάχνουμε να βρούμε που πήγαν τα λεφτά που δεν υπήρχαν. Έλα μου ντε; Και αν ποτέ υπήρχαν ξαφνικά χάθηκαν μετά τις εκλογές; Πρόλαβαν φαίνεται σε μια νύχτα και τα πήραν οι προηγούμενοι.
Θα μου πεις σε μια νύχτα έφυγαν τόσα μύρια ευρώ από την χώρα μόλις τόλμησε η κυβέρνηση να πει πώς θα φορολογήσει τις καταθέσεις. Σιγά μην τα άφηνε ο κάθε ζάμπλουτος να του φορολογήσουν το μαύρο χρήμα. Ένα τηλεφώνημα 2 ωρίτσες μεταφορά και πάρε στο κεφάλι και την κατάρρευση των υπέρ-κερδοφόρων Ελληνικών τραπεζών! Και κάτσε εσύ να περιμένεις τις πενταροδεκάρες τόκου σε μια μικρή καταθεσούλα που έχεις ενώ δανείζεσαι με 4-14% σε πιστωτικές καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια. Που πα ρε Καραμήτρο να αγοράσεις σπίτι 300.000 € το 2005; Που ξέρεις πως θα έχεις δουλειά το 2008; Φταις που ανοίχτηκες, φάε το αγγούρι τώρα και δροσίσου!
Αλλά αυτοί που χρωστάνε πολλά δεν πρόκειται να πληρώσουν μια ούτε να γίνει καμιά κατάσχεση για 2 βασικούς λόγους :
1. Όταν χρωστάς πολλά δεν πάς ποτέ μέσα γιατί υπάρχει η ελπίδα μήπως και τα επιστρέψεις.
2. Έχουν φάει αρκετοί που θα σε καλύψουν και το πολύ πολύ να βρεθείς σε καμιά Τζέντα μέχρι να παραγραφεί το χρέος σου.
Και μ αυτά και με εκείνα, ήρθαν τα παιδιά να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να μας πουν τι πρέπει να κάνουν. Εδώ είναι που γελάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: